Welke trends mogen we verwachten? Welke trends werden de afgelopen jaren al ingezet en zetten ze zich ook dit jaar verder? Keukens Vreys volgt al dit nieuws voor u op de voet en uiteraard kan u ze allemaal bekijken in onze showroom in Lommel.

 

Kookeiland staat centraal in een woonkeuken

De keuken wordt steeds meer de centrale ruimte van de woning als een plaats waar het gehele gezin samenkomt en gezelligheid voorop staat. Keukens worden qua oppervlakte steeds groter en worden aangevuld met een mooi kookeiland met zitgelegenheid. De traditionele afgezonderde keuken blijft dus verder terrein verliezen aan de woonkeuken. Koken en wonen blijkt nu eenmaal een gouden combinatie.

 

Duurzaamheid nog steeds van belang

Er worden steeds meer keukens gefabriceerd die werkelijk zo lang mogelijk mee kunnen. Dit door het juiste materiaalgebruik en het inzetten van al eerder gebruikte materialen en spullen. Het verkleinen van de ecologische voetafdruk wordt, ook in de keukenbranche, de komende jaren steeds belangrijker.

 

‘warme’, natuurlijke tinten

Gezelligheid creëren met een warme, zwartbruine kleur of donkere houtsoorten, afgewisseld met witte accenten. 2022 kenmerkt zich dan weer door basiskleuren als wit, crème, zwart en grijs, aangevuld met koudere of neutrale tinten. Ook aardse tinten en terracotta zijn terug van weggeweest. Let wel, overdaad schaadt. Beperk je in de keuken tot een drietal verschillende tinten: een opvallende kleur combineren met een basiskleur en een contrasterend accent met een werkblad in marmerlook of betonkleur.

 

Wij adviseren u met plezier bij het kopen van uw nieuwe keuken in Lommel!