Het principe van een stoomoven is heel simpel uit te leggen: water wordt verhit waarna het water stoom wordt. Wanneer de oven opwarmt, verandert het water in stoom waardoor het voedsel wordt verhit en gelijkmatig gaart. Met een stoomoven kunnen meerdere schalen boven elkaar gezet worden. Doordat je niet in water kookt, blijven belangrijke vitamines en mineralen behouden. Bij het koken in water, lossen deze vitamines en mineralen namelijk vaak op. Stoomovenschalen zijn nodig voor het stomen van voedsel.

Om ons lichaam in goede conditie te houden is gezonde voeding belangrijk, maar hoe zit het met onze kennis over koken en vitamines? Het is zonde dat, door het té lang koken van groente in teveel water, veel vitamines en mineralen verloren gaan. Met een stoomoven is dat niet langer een probleem!

We kunnen verschillende soorten stoomovens onderscheiden: combi-stoomovens, hoge druk stoomovens en lage drukstoomovens. Daarnaast kan het gaan over een inbouwstoomoven of een vrijstaande stoomoven. Bij Keukens Vreys in Lommel vindt u ongetwijfeld een stoomoven naar wens! Wij adviseren u graag en zoeken samen naar uw keukentoestel op maat.

stoomoven keukens vreys lommel